HOGYAN SEGÍTHETSZ?

ANYAGI TÁMOGATÁSSAL

Fajtamentő csapatunk havi rendszeres bevétellel nem rendelkezik, adományokból, felajánlásokból tartja fenn magát. Nagy segítséget jelent a kutyabarátok havi, eseti anyagi támogatása, legyen szó bármilyen kis összegről.

Ezt az összeget a hozzánk kerülő kutyák orvosi költségeire, élelmezésére, szállítására és egyéb rehabilitálásukhoz szükséges ellátára használjuk fel.

Amennyiben lehetősége van tevékenységünket támogatni, megteheti az alábbi bankszámlaszámra:

Brit Pásztorkutya Fajtamentők Egyesülete

CIB Bank Zrt. 10701506-67435368-51100005 

Adományozz PayPalon keresztül:

britpasztorsos@gmail.com

ADÓ 1% felajánlásával

Adószámunk: 18289031-1-13

ÖNKÉNTESKÉNT

Amennyiben aktívan szeretnél részt venni a munkánkban, jelentkezz önkéntesnek a britpasztorsos@gmail.com e-mail címen.

Csapatunk egy megyéken alapuló országos hálózatrendszert szeretne létrehozni, hogy országos szinten viszonylag könnyedén tudjuk biztonságos helyre juttatni a mentésre szoruló fajtáinkat.

Minden megyében szükségünk van az alábbi feladatokat ellátó önkéntesekre:

IDEIGLENES BEFOGADÓ

Az ideiglenes befogadó feladata a kutya gondozása, amíg a végleges gazdához nem kerül.

Ez egy nagyon felelősségteljes feladat, főleg lelkileg vagy fizikailag sérült kutya esetében. Fontos, hogy az ideiglenes befogadónak kellő figyelme és türelme legyen az ideiglenes jövevényre. 

A váratlan szituációkra, problémákra jól reagáljon, a kutya megfigyelésében, szocializációjában rugalmasan és kreatívan részt vegyen. A mentett kutyák többsége nem kölyök, így előélete ismeretlen, ami okozhat meglepetéseket! Cél a kutya bizalmának elnyerése, jellemének, igényeinek tökéletes megismerése a későbbi örökbefogadó kiválasztásához és pontos tájékoztatásához.

Amire szerintünk szükség van: Biztonságos, zárt hely biztosítása a kutya számára, kert esetén szökésbiztos kerítés. Beteg, kiszámíthatatlan kutya ideiglenes befogadása esetén lehetőség legyen a kutya karanténozására, más kutya, egyéb állatok esetén az oltások hiánya vagy egyéb még nem ismert viselkedése miatt.  Legyen ideje foglalkozni a kutyával és megadni számára a szükséges fizikai és szellemi  foglalkozást, szocializációt.

Támogassa a hirdetéskezelők munkáját a kutya pontos megfigyelése és jellemzése alapján, hogy minél pontosabban meghatározhassuk a végleges gazdi felé támasztott elvárásainkat és válaszolhassunk kérdéseikre. Ha lehetősége engedi, tesztelje a kutyát különböző környezetben: szobatisztaság, viselkedés a lakásban, tömegközlekedés, autózás, illetve más állatok (pl. macskák, baromfi) és kisgyerek környezetében, mely fontos kritériuma a megfelelő gazdi megtalálásának.  Szükség esetén legyen némi anyagi tartalék, mely akár kutya életet menthet. 

Minden önkéntes befogadónk tudja, hogy a legnehezebb feladat mind közül, elengedni védencünket, amikor számára legjobb örökbefogadó felbukkan. De nagyon fontos szem előtt tartani, hogy azzal, ha gazdihoz kerül a mentett kutya, az ideiglenes befogadó helyet és lehetőséget ad egy új rászoruló mentettnek az újrakezdéshez.

Természetesen Egyesületünk mindig nyitott arra, hogy az ideiglenes befogadó megtarthassa védencét, amennyiben a kutya igényei és a befogadó feltételei illenek egymáshoz – ahogy ez már sok esetben meg is történt. 🙂

KOORDINÁTOR

Feladata, az adott megyei hálózatban lévő emberek összefogása, önkéntesek beszervezése és „riasztása”. Kapcsolatot kell kiépítenie állatorvosokkal, akik szükség esetén a mentett kutyákat ellátják. Lehetőség keresése rendszeres igény esetén kedvezményekre, akciókra. A mentett kutya egészségi állapotának felmérése/felmérettetése, szükség esetén orvosi kezeltetése. Egészséges kutya esetén annak ideiglenes befogadóhoz való eljuttatása. Abban az esetben, ha a megyében nem áll rendelkezésre ideiglenes befogadó, felveszi a kapcsolatot a többi megyével és ott próbálja a kutyust elhelyezni. Végszükség esetén panzió is igénybe vehető. Panzióba kizárólag egészséges kutya adható. Örökbefogadók szúrópróba szerinti ellenőrzése.

SZÁLLÍTÓ

Feladata az egyesület új és aktuális védenceinek mozgatás egyes települések vagy helyszínek között megegyezés szerint. Természetesen minden alkalmi fuvar segítségnek nagyon örülünk és hálásak vagyunk érte.

FELSZERELÉSEKKEL

Ezek lehetnek: póráz, nyakörv, itató-, etetőtálak, játékok (labda, kötél, frizbi). Tápok, bolha-, kullancsirtók, féreghajtók stb.) Szoba kennel, aminek rehabilitációnál vennénk nagy hasznát. Közepes testű kutyákra való állatorvosi gallér (ivartalanítás vagy egyéb műtét utáni időszakra) Kék Lukács kenőcs.

ÖRÖKBEFOGADÁSSAL

Mielőtt úgy döntesz, örökbe foganál egy kutyát, mindenképpen tájékozódj az adott fajtáról. Van-e elegendő szabadidőd, hogy mind fizikailag, mind szellemileg ki tudd elégíteni egy pásztorkutya igényeit. Minden örökbefogadásra váró kutyát oltva, féregtelenítve, chipelve,  ivartalanítva és örökbefogadási szerződéssel adunk át az ideális gazdinak. Ha valamelyik gazdit kereső kutyánk megtetszik, látogass el az Örökbefogadás menete menüpontba és az ott leírtak alapjá várjuk a jelentkezésedet.

VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁSSAL

Ha megtetszik valamelyik gazdikeresőnk, akit szívesen hazavinnél de nincs rá lehetőséged, akkor Fogadd örökbe virtuálisan! Ezzel jelképesen nevére vesze az állatot. A virtuális örökbefogadó feladata, hogy segít a kiválasztott állat számára megfelelő gazdát találni (facebook megosztás, hirdetés stb), valamint hozzájárul a tartási költségeihez. Ha van lehetőséged személyesen is látogasd meg pártfogoltadat, hogy jobban megismerhesd.

A virtuális örökbefogadás menetéről kérlek érdeklődj a britpasztorsos@gmail.com e-mail címen.