ÖRÖKBEFOGADÁS MENETE

Fajtáink, a brit pásztorkutyák – border collie, skót juhász, sheltie, bearded collie, bobtail, corgi és az ausztrál fajták, az ausztrál juhász, az ausztrál pásztorkutya avagy cattle dog, illetve a kelpie -, nagyon intelligensek és sok foglalkozást igényelnek.

Amikor gazdit keresünk számukra, a legfontosabb szempontunk, hogy a gondozásunkban lévő kutyusok az igényeiknek legjobban megfelelő helyre kerüljenek.

A kutyatartás felelősséggel jár és hosszú időre szól! Csak olyan gazdinak adunk örökbe kutyát, aki a megfelelő életkörülményeket biztosítani tudja számára.

Tájékozódj az adott fajta fizikai és szellemi igényeiről, mielőtt az örökbefogadás mellett döntesz! Kérünk minden örökbe fogadni szándékozót, hogy mielőtt jelentkezne, figyelmesen olvassa el az alábbi örökbefogadási tájékoztatót:

Ha úgy döntöttél, hogy fajtamentésünktől szeretnél kutyát örökbe fogadni, legelső lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot facebookon vagy írj nekünk a britpasztorsos@gmail.com e-mail címre. Az e-mail tartalmazhat szabad bemutatkozást és képeket, de a lentebb letölthető kérdőívet mindenképpen mellékeld kitöltve!

BEMUTATKOZÓ LEVÉL/KÉRDŐÍV

– Az alább található kérdőívet kérlek mentsd le és kitöltve küldd el részünkre facebookon vagy britpasztorsos@gmail.com e-mail címre.

– Pár kísérő mondattal csatold számunkra, hogy tudjuk, hogy melyik védencünk iránt érdeklődsz, és ha úgy érzed van bármi egyéb infó amit a kérdőív alapján nem tudtál velünk megosztani, vagy szeretnél magatokról képet csatolni azt is mellékeld üzenetedbe.

ELSŐ TALÁLKOZÁS

Egy személyes találkozás keretében megismerheted védencünket. FONTOS: Nincs menhelyünk, védenceink ideiglenes befogadóknál vannak elhelyezve, akik munka és család mellett végzik a mentést, így előre egyeztetett időpontban kerül sor látogatásra. Az ideiglenes befogadóval ilyenkor van lehetőséged beszélgetni, hogy mégjobban megismerd azt, akit szeretnél hazavinni családtagnak. Ha van már kutyád, érdemes egyeztetni a befogadóval, hogy viheted-e magaddal, megnézni, milyen a két kutya hozzáállása.

LÁTOGATÁS A GAZDIJELÖLTNÉL

Az egyesület örökbeadói személyes találkozót beszélnek meg veled otthonodban, hogy megismerjük a családtagjaidat, az ő viszonyukat a kutyához, a család kedvenceit ha vannak (másik kutya, macska, nyúl, szárnyasok stb.). Bizonyos kutyáknak pl. fontos a szökésbiztos kerítés, esetleg idősebb kutyánál kizáró tényező lehet a sok lépcső stb.

DÖNTÉS – GAZDI VÁLASZTÁS

Lehetősége szerint első körben bemutatkozó levél alapján választunk a jelentkezők közül, utána a találkozás és a jelölt mentett közti összhang alapján.. majd az Egyesület tagjai azt a gazdijelöltet választják, aki az adott mentett gazdikeresőnek a legjobban megfelel.

Nem a mi szimpátiánk dönt, hanem a védenceink igénye.

Védenceink örökbefogadási szerződéssel, próbaidő kikötésével, ivartalanítva fogadhatóak örökbe. A szerződés aláírásával az örökbefogadó vállalja, hogy maradéktalanul betartja annak feltételeit. Fontos számunkra a már örökbeadott kutyáink sorsa is, azt folyamatosan nyomon követjük. E-mailen, telefonon, személyes találkozás formájában történik a kapcsolattartás a gazdával.

Egyesületünk önálló bevétellel nem rendelkezik, támogatásokból tartja fenn magát, ezért örökbefogadáskor az örökbefogadott kutyus költségeihez hozzájárulást, adományt szoktunk kérni (oltás, ivartalanítás, féregtelenítés, chipezés).

Miután fajtáink elég népszerűek, általában egy kutyusra több kiváló gazdijelölt is jelentkezik, így néha előfordul, hogy egy minden szempontnak megfelelő, szimpatikus jelölt nem kapja meg az általa kiválasztott kutyát. Ilyenkor lehetőség van várólistára kerülni és amennyiben hozzá illő kutya kerül fajtamentésünk gondozásába, értesítjük. Természetesen akkor is fel lehet kerülni a várólistára, ha éppen nincs gondozásunkban a jelentkezőhöz illő kutya, de ő tőlünk szeretne örökbe fogadni. Fontos, hogy aktuálisak legyenek az elérhetőségek, egy gyakran nézett e-mail cím és egy működő telefonszám.

Kérünk mindenkit, csak akkor jelentkezzen örökbefogadónak, ha úgy érzi, megfelel a fent említett feltételeknek.

Köszönettel, a BritpásztorSOS Csapata